Безопасност по време на ремонт на покрива

Ремонт на каменен покривРемонт на покрив

Ремонтирането на покрива е опасна работа и в никакъв случай не трябва да се заемате с нея, ако за целта не сте взели необходимите предпазни мерки. Нашият съвет е да използвате услугите на някоя професионална фирма за ремонт на покриви, която притежава необходимия опит, инструменти и умения, за да отстрани проблема, но все пак, ако става дума за някаква малка авария може и сами да се заемете с тази задача. В следващите няколко реда ще прочетете най-важните безопасни средства, с които трябва да разполагате, преди да се качите на покрива.

Ремонт и демонтаж на покривНикога не се качвайте на покрива, ако времето не го позволява, защото в противен случай излагате здравето си на сериозен риск. Професионалистите не се качват при дъждовно или силно ветровито време, а камоли пък Вие. Планирайте предварително ремонта на покрива и изберете ден, в който прогнозата за времето е добра и предразполага за извършването на ремонтни дейности. Преди да се качите на покрива се екипирайте с необходимите предпази средства за целта – каска, гумени ботуши, ръкавици, очила, въжета и т.н.

Покрив с керемидиВ никакъв случай не трябва да излагате здравето си, дори на минимален на пръв поглед риск, защото в някои случаи не гледаме реално на нещата, които се случват около нас и точно този „минимален” риск може да се окаже фатален за нас. Дори да не живеете на много оживено място задължително трябва да поставите ограничителни ленти около мястото, където работите. Когато се на покрива работете отговорно и не оставяйте инструменти или строителни материали в близост до ръба на покрива, защото сме били свидетели на много такива инциденти причинени в следствие на невнимание и немарливост. Никога не се качвайте на покрива сами. Работете в екип с поне още един човек, който да може да реагира, ако се случи някакъв инцидент и да Ви помогне, а освен това, когато работите в екип, ще можете много по-бързо да приключите с ремонтните дейности, защото ще имате човек, който да ви помага, което значително ще Ви улесни.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *